På resa 8

Nionde dagen i april. Tamworth-Langemark

Varken inspiration eller bildning idag. Sigge tassade på från puben The Liberal House i Tamworth, en bit från Birmingham, genom Tipsextras heartland (Nottingham, Coventry, Leicester, Stoke m.fl.) och vi hann med Det forenede dampskibsselskabet till Dunkerque kl 16 trots flera kilometerlånga köstopp på M25 runt London.

Lägg till en blodtryckshöjande dispyt med en fubick till vägarbetare i Dover, som gav mig en utfärd på randen av Dovers vita klippor och helt i onödan betitta ängen där Louis Blériot landade 1909 och förmodar jag snabbt reste hem igen.

Vänstertrafik, en timme på fel håll på klockan, knasiga vägguttag och så räknar de 1,6 kilometer i taget. Britterna kör frustrerat och stressigt på sina smala vägar. Jag har sett flera olyckor. Positivt är däremot att det fortfarande är mycket småbilar på vägarna istället för uppumpade fyrhjulsdrivna diesel-SUV:ar som annars är vanligt på Europas vägar.

Jag tror ändå inte de här öborna är ett lyckligt folk.

Nu är jag i Belgien. Madamen på nattens b&b satte omedelbart fram en flaska av den lokala pilsnern. Jag hann inte ens säga Bonjour.

Spelautomatsvansinnet i de engelska badorterna är inte ett bevis på britternas lycka. Snarare tvärtom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s