Im Harz Drei

Jag for till grannbyn Thale. Det var loppmarknad och alla var där. Gubbarna med knävelborrar sålde militaria och Ossiegrejor, järnkors, hjälmar och DDR-flaggor. Tanterna textilier och glas. Spännvidd från rena antikviteter till mög.

Det enda jag granskade en gång extra var minnesmedaljerna från fotbolls-VM 1970 o Mexiko. Uwe Seeler kostade tre euro, övriga gick för en euro – även Berti Vogts.

Jag hade planerat in Thale för tredje dagens vandring i Harz. Här finns ravinen Bodetal med en rejäl långtur på 18 km. Turen startar i rena tivolienvirongerna. Hexetanzplatz. Här är det klätterbanor för barnen, minigolf och ziplines och linbana till toppen. För vandrare är det bara att streta vidare in i ravinen.

Lätt i början och efter knappt två kilometer kommer en biergarten där du hänger av många av de som stretat så långt. Jag fortsatte styvt sex kilometer innan jag vände. Det var brant ibland, tungt ibland och uppför och nedför. Jag tror det är en riktigt fin led allt som allt men två dagar satt i benhinnorna. Väl trafikerat blir det inte särskilt många möten med skogens andra invånare. Men hisnande vackert och en bra avslutning på tre dagar i Harz.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s