Bilderna som bara fanns

Ska bildsätta ett reportage. Letar bilder och hittar så många som jag inte minns. Snapshots – de som bara tagits i fönstret från bussen på väg någonstans från någonstans. De som så lätt försvinner men som i sig berättar en historia. De som finns utanför turistströmmen.

Som den här. Väntar hon på bussen? Vad kollar hon på mobilen? Hur är det att bo så ensligt? Vilka framtidsplaner har hon?

Wikipedia skriver on Iturbe:

Iturbe är en ort i Argentina.[1] Den ligger i provinsen Jujuy, i den norra delen av landet, 1 500 km norr om huvudstaden Buenos Aires. Iturbe ligger 3 424 meter över havet[1] och antalet invånare är 1 285.[2]

Terrängen runt Iturbe är kuperad.[a] Den högsta punkten i närheten är 3 727 meter över havet, 2,3 km nordost om Iturbe.[b] Runt Iturbe är det mycket glesbefolkat, med 4 invånare per kvadratkilometer.[4]. Det finns inga andra samhällen i närheten.

Omgivningarna runt Iturbe är i huvudsak ett öppet busklandskap.[5] Ett tropiskt höglandsklimat råder i trakten.[6] Årsmedeltemperaturen i trakten är 14 °C. Den varmaste månaden är november, då medeltemperaturen är 21 °C, och den kallaste är maj, med 10 °C.[7] Genomsnittlig årsnederbörd är 787 millimeter. Den regnigaste månaden är februari, med i genomsnitt 182 mm nederbörd, och den torraste är juli, med 3 mm nederbörd.[8]

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s