På resa 5

Sjätte dagen i april. Scarborough-Bamburgh

Yorkshire. Hem till byn och alla andra engelska TV-serier. Ut i kurvorna på smala vägar mellan häckar eller murar. Backe upp, backe ned.

Jag är pigg. Sigge trött. Skrammel i cylindrarna och backseg. Tankar. Oljestickan har torrsprickor så han får två liter och tjugo mil senare är han åter oslagbar i sin franska körstil.

Passerar fotbollsligan. Middlesbrough, Sunderland och Newcastle. Stora skyltar för Stadium of Light. Mer darkness för fansen.

Funderar lite på vad som händer om man inte betalar broavgiften över Humber bridge. Gjorde det inte vid Dartford Crossing över (egentligen under) Thames heller, men hur ska man….? När det står en skylt med en långt telefonnummer och en websida som förklarar att man har fram till i morgon kväll på sig att betala. Online. Samtidigt som man ska läsa skyltar, hålla koll på filer och köra på fel sida vägen.

De hör väl av sig.

Lyssnar kort på kommersiella lokalradion Radio Tees. Står inte ut med skrikandet och de fåniga lyssnarfrågorna. BBC Humberside pratar, pratar och pratar. Står inte ut med det heller. Pingar in Mozarts Eine kleine nachtmusik i CD-spelaren. Perfekt.

Northumberland. Stannar o glor vid utebbad flod. Tatuerad fågelskådare pekar på hägern, rödbenorna, spovarna och strandskatorna. Klämmer några bilder.

Har bokat två nätter i Bamburgh. Lite dyrare. Målet är nära. Dags planera. Tur med tidvattnet. Förblir torrskodd i mina Converse mellan 10 och 16 i morgon. Hotellet beklagar att restaurangen är stängd. Baren är öppen.

Bamburgh Castle är ett spatiöst bygge från 1800-talet men anor från så långt tillbaka att den första borgen förstördes av vikingarna. Det har varit filmproducenternas favvoborg och agerat i filmer som Ivanhoe, Harry Potter, serien Downton Abbey och Costners Robin Hood – prince of thieves. Senast dök det upp hos Indiana Jones.

Bamburgh Castle. Mer filmhistoria än något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s